Citytrip: tips voor een weekendje Valencia!

Valencia is de perfecte combinatie van stad en strand. Valencia word vaak vergeten als je het vergelijkt met de drukke toeristische steden als Madrid en Barcelona. Toch heeft dit kleine Spaanse stadje onze hart verovert. De beste manier om Valencia te verkennen is op de fiets. We huurden en fiets voor 2 dagen voor maar slechts 25 euro!

Turia Park

Het Turia Park is een lang park. Heerlijk om door te fietsen. Het park ligt dwars door de stad. Je kiest elke keer een andere uitgang. Het park zelf was in de jaren ’80 een rivier, die na vele overstromingen tot park is gemaakt. Je kan er heerlijk picknicken met een drankje in de zon. Genieten en kijken naar de locals, je bent omringd door joggers, mede fietsers, gezinnen en lunchende Spaanse jongeren. Kort om gewoon heerlijk.

Turia Park

CIUDAD DE LAS ARTES Y CIENCIAS

Ongeveer aan het einde van het Turia Park fiets je zo het Ciudad de las artes y ciencias in. Het centrum van de wetenschap. Hier vind je het aquarium, museums en een 4D bioscoop. Je kan er ook hele mooie foto’s maken.

Ciudad de las artes y ciencias

l’umbraccle

Naast het Ciudad de las artes y ciencias kan je ook lekker even wandelen en foto’s maken onder de palmen regenboog in het l’umbraccle.

Haven en strand Valencia

Het leukste aan Valencia is de perfecte combinatie stad en strand. Nog geen 10 min fietsen van het Ciudad de las artes y ciencias kom je bij de haven en het strand. Je kan er heerlijk fietsen en lunchen op de boulevard. Het strand is prachtig.

Strand Valencia

DAG 2 De oude stad

Serranos Toren

Op de 2e dag van onze fietstocht besloten we weer via het Turia Park te fietsen, maar deze keer de andere kant op. Voor 2 euro klim je naar boven de Serranos Toren in. Boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Beneden vind je de Serranos Poort deze scheid het oude centrum met de rest van Valencia.

Het oude centrum Placa del Carmen, Placa de Virgen en la Reina

Wandel de oude stad in. Kijk om je heen en geniet tijdens het struinen door de straatjes van de prachtige street art. Geniet en drink een Aqua de Valencia een heerlijke cocktail.

Mercado Central

Deze markthal moet je zeker niet missen. Kijk omhoog en om je heen en geniet van de prachtige Architectuur. Je vind er verse producten. Ga lekker proeven van alles en er hangt een heerlijke gezellige sfeer!

Valencia is een heerlijke stad om lekker te relaxen. Het is een kleine stad een weekendje rondstruinen en genieten van de rust is heerlijk.

heerlijk ontbijt elke ochtend!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.