How to: Healthy Teatox

Teatox: 14 kruidentheezakjes voor de ochtend en 7 theezakjes voor de avond.

Hoe lang: 14 dagen

Voor wie: voor iedereen die een iets plattere buik wil.

Let’s get it on! Voor iemand die bijna nooit meer thee drinkt (ik ben een koffie addict!), is deze detox challenge wel echt een uitdaging. Vooral in de ochtend en s’avonds na het eten ben ik zo gewend aan koffie. Maar goed ik mag bij deze detox wel alles blijven eten en drinken, wat ik wel prettig vind. Ik ben namelijk geen voorstander van de je mag helemaal niks eten detox.

blogtea2

Ik begin de eerste dag met de avondthee, die ik om de dag moet drinken. De kruidenthee van pepermunt bladeren, zoethoutwortelen, fenegriekzaden, valeriaanwortel. Laat je wel veel plassen vooral in de nacht voor de rest is de smaak ook wel oké. De ochtendthee kreeg ik er de volgende ochtend er goed in. Ik ben wel gewend om eerst thee te drinken in de ochtend bij het opstaan maar daarna, giet ik er meestal meteen een kop koffie achteraan. Daar had ik de eerst paar dagen wel moeite mee maar voor de rest merkte ik er de eerste paar dagen voor de rest weinig van de detox. Na ongeveer 4 dagen merkte ik wel dat ik heel veel op de wc zat, de laxerende party was duidelijk begonnen. Mijn huid zit vol met pukkels, dus ja ontgiften doet het wel.

Mijn conclusie, als je veel wilt afvallen, kan je beter een ander kuurtje doen want je valt niet echt af. Ik heb zelf geen behoefte om af te vallen ik wil alleen een strakker lijf. Het geeft wel even een boost. Ontgiften en blijven eten daar hou ik van. Ik sta nu ook 2 keer per dag stil bij mijn theemomentje ik neem er nu wel echt tijd voor en met mijn drukke leven is het wel fijn dat ik er weinig moeite voor hoef te doen!

Tekst & Foto’s:Elaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.