Last van een winterdip? Van deze 3 mood snacks krijg je een beter humeur…….

Heb je last van een winterdip of zit je gewoon niet zo lekker in je vel. Door gebrek aan zonlicht in de winter kunnen we ook behoorlijk chagrijnig worden en energieloos voelen, daarom hebben we een lijstje met tips van 3 snacks die je humeur op natuurlijke wijze een boost geven. Voeg deze snacks toe aan jou dagelijkse eetpatroon en je leeft gezond en gelukkig door de dag.

Walnoten

Walnoten

Volgens een onderzoek van de Universiteit of New Mexico zijn walnoten een bron van serotonine, een stofje in je hersenen die je gelukkig laat voelen. Uit de studie is gebleken dat jonge gezonde mannen die iedere dag een half kopje walnoten eten vrolijker werden. Volgens de hoofdonderzoeker en voedingsdeskundige Peter Pribis,  komt het door de voedingstoffen die gevonden zijn in walnoten zoals vitamine E, folaat, en polyfenolen. Je kunt walnoten ook lekker strooien over je salade!

Coffee

Coffee

Volgens een onderzoek van Harvard school of public health, verkleint het drinken van koffie de kans op een depressie. Volgens onderzoek onder 200.000 mannen en vrouwen, moeten we ongeveer 2 tot 4 koppen koffie drinken om effect te hebben, dat is dus ongeveer 400 milligram cafeïne per dag om de kans op depressie te verkleinen. Het is dus letterlijk goed voor je om in de ochtend lekker cappuccino’s te drinken voor je humeur.

Advocado toast

Avocado Toast

Omega-3 producten zoals zalm, tonijn en advocado zijn goed tegen stemmingsstoornissen. Dus lekker door genieten van je toastjes met advocado heerlijk.

Feeling Better Know?

Elaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.