How to: Acne free skin

Je huid is de basis van je schoonheid. Iedereen heeft een ander type huid. Ik bijvoorbeeld heb altijd al problemen gehad met acne. Mijn keuze in skincare producten zijn daarom vaak voor de vette huid. Gedurende mijn struggles met Acne denk ik dat ik nu de juiste producten heb gevonden die voor mij werken. Kijk goed welke producten je kiest dit hangt ook af van je leeftijd, huidtype en lifestyle.

Huidtype Vet!

De Acne huid is vaak een vette huid. Het textuur van de huid is vaak dik en ruw en ik glim altijd als een disco bal, grote poriën. De oorzaak van een vette huid is vaak omdat de talgkliertjes vaak veel talg produceren. In de pubertijd heb je vaak last van acne op het voorhoofd. Door slechte voeding vaak vet. Bij het ouder worden zakt de acne naar de onderkant van het gezicht. Vaak komt de acne door middel van stress en hormonen. Daar door heb je sneller last van puistjes en mee-eters.

De Ochtendroutine!

  1. De ochtendroutine. In de ochtend gebruik ik altijd een milde cleanser. De 1,2,3 stappen plan van Clinique werk voor mij al jaren als milde basis.
  2. Als je last van Acne kan je een Acid van The Ordinary gebruiken. Ik gebruik daarbij de peeling van 10% , kan het best heftig zijn dus ik gebruik het vaak niet langer dan 3 dagen achter elkaar. Dit doe ik voor dat ik mijn dagcrème aan breng
  3. Een goed hydraterende dagcrème het liefs met SPF gebruiken.
  4. Onder je ogen breng je met kloppende bewegingen een oogcrème aan.

De avondroutine!

  1. De avondroutine. In de avondroutine is het reinigen van je gezicht echt heel belangrijk! Ik gebruik daarom voor de avond een deep cleanser oftewel de 7 day scrub van Clinique.
  2. Als je last van Acne kan je een Acid van The Ordinary gebruiken. Soms kan het best heftig zijn dus ik gebruik het vaak niet langer dan 3 dagen achter elkaar. voor ik mijn nachtcrème aan breng
  3. Gebruik nu een goede nachtcrème.
  4. Gebruik nu de oogcrème ook met kloppende bewegingen aan maar nu over je gehele oog!

Exfoliëren

Exfoliëren helpt vooral als je last heb van verstopte poriën of puistjes. Daarom werkt voor mij de 1, 2, 3 stappen van Clinique voor mij heel goed stap 2 is namelijk Exfoliëren. Het verwijderd dode huidcellen en brengt je huid weer in balans en het voelt lekker fris aan.

Deze Routine werkt voor mij! Elke huidtype is anders. Je kunt bijvoorbeeld ook een droge huid hebben, dan voelt je huid vaak dof en droog aan. Je kunt ook last hebben van een gecombineerde huid dan zijn je voorhoofd, neus en kin vettig en kun je last krijgen van mee-eters. De normale huid geen last van droogte en geen last van vet. Geniet drink water en kijk welke producten voor jou werken!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.