Dark Mode Off / On

Ik zie vaak op YouTube van die filmpjes waar vrouwen hun haar wassen met rijstwater. Ja ja je hoort het goed rijstwater van rijst waarmee je kookt ja. Blijkbaar eten ze in het oosten van de wereld niet alleen de rijst maar, wordt het water ervan ook gebruikt om je haar mee te wassen! Rijstwater bevat vitaminen en mineralen die helpen om je haar mee te moisturizen. Ik ha ha heb het natuurlijk uitgeprobeerd. Het maken van een rijstwater moisturizer is heel makkelijk en kan je zelf thuis maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 cup biologische rijst
  • een bowl
  • water

Zo maak je het?

Spoel de ongekookte rijst 1 keer om in een kom. Voeg daarna 1 tot 1,5 of 2 kopjes water toe. Laat het een uur weken. Zeef de rijst en bewaar het water in een schoon flesje (een leeg waterflesje bijvoorbeeld). Was je haar zoals je gewend bent en spoel je haar goed uit. Breng nu de rijstwater aan op je haar en hoofdhuid goed in masseren en laat het rusten voor 20 min. Goed uitspoelen en style en go!

Ik moet zeggen dat het wel een glans geeft. De moisturizer is maar 24 uur houdbaar en je moet wel echt biologische rijst gebruiken.

Elaine

Ik ben Elaine jane. De oprichter van Ejvworld4u. Ejvworld is een online lifestyle platform. Voor de juiste elegante en vindingrijke. Gecreëerd vol passie voor iedereen. Een modern platform vol diversiteit, fashion, beauty, momlife, food and more silly stuff!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.