Oil it: Welke haarolie je moet gebruiken!

Oil it Girl you got to oil it! Ik was laatst in de winkel en zag een hele schap vol haaroliën. Van Argan tot Jamaican Castor oil. Oke dacht ik maar welke moet ik nou hebben. Well let me explain.

Avocado olie: Extreme droog haar!

Avocado, waar dat allemaal tegenwoordig allemaal goed voor is, hoef ik jullie denk ik niet meer uit te leggen. Maar waarom is Avocado nou eigenlijk zo goed voor je haar. Tenminste de olie ervan dan. Avocado olie bevat Vitamines A, B5 en E. Heb je last van droog haar of haar roos, dan is dit de olie die je moet hebben. Heb je last van extreem droog haar gebruik dan de olie warm. Wil je het liever als een leave-in conditioner gebruiken. Masseer het dan in je haar na het wassen.

Argan olie: Als je van de Stijltang en de föhn houdt.

Argan olie komt uit Marokko (zoals vele al weten). Het is daar al een eeuwen oude traditie om Argan olie in het haar te gebruiken om te hydrateren. Argan olie bevat natuurlijke vitamine E en omega 6 vetzuren. Ik vind zelf dat Argan olie goed van pas komt als je haar vaak stijlt met een tang of vaak fohnd. Kortom Argan olie is heel handig als je vaak Heat producten gebruikt, Omdat het niet vettig er uit ziet en aanvoelt maar het haar wel goed hydrateert.

Kokos olie: Tropical vibes

De naam en herkomst says it all. Kokos olie bevat naast olie ook een soort van melk substantie (ook wel Laurinevet zuur genoemd). Deze substantie is goed voor beschadigd haar. Kokos olie bevat ook een SPF- factoren die je haar beschermen tegen de zon en als je vaak gaat zwemmen. Kokos olie is goed voor op vakantie en in de zomer als je veel zwemt.

kokos oil

Jojoba olie: Extreem vettig haar

JA, Believe it or not? Er zijn ook mensen met extreem vettig haar. Jojoba olie is daarbij de beste keuze. Omdat Jojoba geen olie is maar een was. Is de substantie heel anders opgebouwd dan meeste oliën. Jojoba wordt een olie genoemd omdat het vloeibaar is op kamer temperatuur. Jojoba is goed tegen Talg.

FUN FACT: Wat is een was? Wassen zijn eigenlijk esters van lange ketens vetzuren die verbonden zijn aan vetalcoholen, terwijl bij vetten en olien de vetzuren aan glycerol/glycerine moleculen verbonden zijn.

Jamaican Black Castor Oil: Let it Grow!

Als je echt all in wil. JBCO olie is de holy grail om je haar groei te stimuleren. Ik heb me haar vaak vast bijvoorbeeld voor mijn werk en dus kapotte edges. JBCO olie helpt tegen deze beschadigingen. Net als de avocado olie kan je het opwarmen en ook als leave-in conditioner gebruiken.

Ik hoop dat ik jullie een beetje wegwijs heb gemaakt in de haar olie wereld. Oil it, Girl you got to oil it!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.