How to? Become miracle minded?

Een 40 dagen gids vol wonderen.

Je gedachten zijn afbeeldingen die je zelf gemaakt heb. Het is fictie , dat ontstaat uit angst vals bewijs dat echt lijkt. Angst is een gevoel een slang en ontstaat zonder dat we het door hebben. Het ontstaat door de dingen die we meemaken in het leven en gebeurtenissen die we oppikken om ons heen het absorbeert zich in je leven. Een ieder van ons leeft met angsten.

De een is bang om alleen te zijn bijvoorbeeld. Ik heb ook mijn eigen angsten gecreëerd. Ik heb bijna mijn hele leven in een illussie geleefd. Ben ik wel slim genoeg, cool genoeg , knap genoeg, ik was soms zelfs bang om te cool te zijn. Het zijn angsten die ik ook gecreëerd heb in mijn leven door gebeurtenissen. Ik kwam op het punt in mijn leven waar angst al het leven uit me had gezogen. Ik dacht is dit het je gaat samen wonen, je krijgt kinderen gaat naar je werk is dit het leven? Ik raakte in een emotioneel achtbaan. Fear has been running the show. Er was een stemmetje in me die zei maar ik  moet toch een beter manier vinden om te leven. Dus ging ik op onderzoek uit naar me barrières in het leven en mijn angsten confronteren. Mijn ego het synoniem voor angst erkennen, jaloezie, oordelen, aanvallen en anderen de schuld geven zijn allemaal kenmerken van angsten die weerhouden van het mooie leven. Met angsten creëer je valse gedachten. Iedere week post ik  6 weken lang een gids over mijn zoektocht naar geluk doen jullie mee?

Week 1 Verander je denkwijze!

fear

Dag 1 Herken je angsten. Welkom in je nieuwe leven. Jou doel voor vandaag is het erkennen van je gedachten, acties en energie. Tot op dit moment in je leven was angst je ego de baas en je hebt het niet eens door gehad. Bijvoorbeeld je bent bang om te solliciteren naar die ene baan omdat je bang bent dat je word afgewezen of je bent bang je droom te volgen omdat je bang bent want andere mensen er van vinden. Vandaag gaan we al die leugens die onze ego en angsten ons hebben laten geloven los laten. Zeg hard op tegen je zelf in de ochtend vandaag erken ik mijn angsten ik bevrijd mijn hart en gedachten van mijn angsten. Vandaag kijk ik naar me zelf als een ander persoon ik verander mijn angsten en gedachten in mooie liefdevolle gedachten. Probeer de rest van de dag je angsten op te schrijven of je negatieve gedachten of let er op. In de avond kijk je naar je angsten en vraag je zelf af. Wat gebeurde er waardoor ik bang werd? Door welke gedachten werd mijn angst erger? Welke gevoelens kreeg ik toen? Welk effect heeft angst op mijn gedrag gehad? Zo erken je je angsten en snap je de ego.

Dag 2 Verander je gedachten. Vandaag gaan we dingen anders bekijken. We begrijpen nu het ego. Reflecteer je dag denk aan de oefening van dag 1, je lijst met je angsten schrijf die van vandaag erbij. Probeer van iedere negatieve gedachten iets positiefs te maken laat het woord niet weg. Bijvoorbeeld tijdens de vergadering durfde ik mijn mening niet te geven want ze vinden me vast stom het zijn allemaal angsten een illusie. Door je angsten hebben ze jou goeie idee niet kunnen horen.Probeer je gedachten te veranderen. Oefen door al je angsten op je lijstje om te buigen naar positieve gedachten.

Dag 3 Bij iedere negatieve gedachten zeg je ik kies voor liefde in plaats van angst. Maak een moodboard. Neem tijd voor je zelf een half uurtje of een uurtje zet lekker wat kaarsen aan of wierook lekker yoga muziekje in ieder geval lekker een uurtje voor je zelf. Tijdschriften niet alleen mode bladen een schaar een plakstift en een karton waar je op kan plakken. knip ongeveer een half uur lang alles wat je tegenkomt, gelukkig van word, het kunnen woordjes zijn van alles die ene mooie auto denk niet impossible maar possible. Plak het daarna allemaal op en maak je eigen moodboard. En hang het in het waar je ergens waar je het vaak tegenkomt. Dit vind ik de leukste oefening.

alice

Dag 4 Dankbaarheid is je Attitude! Vandaag sta je op en kijk om je heen. Ja er is genoeg om dankbaar voor te zijn noem er 5. S’avonds als je thuis bent schrijf je of benoem je alles waar je de dag dankbaar voor bent.

Dag 5 Vergeven. Vergeef je zelf. Blijf je zelf niet steeds voor de kop slaan voor dingen die zijn gebeurt. Stop beating yourself up! Het is niet jou schuld dus zeg iedere keer als je je zelf weer de schuld geef. Vergeef mezelf voor het kiezen van angst. Oefening schrijf vandaag 5 dingen waarvan je angst op je zelf projecteert. Bijvoorbeeld: Angst Ik zal nooit echte liefde of geluk vinden. Jou liefdevolle reactie: deze angst is niet waar het is maar een Illusie. Dit is waarschijnlijk het punt waarop je de denkt is dit niet een beetje zweverig ja maar dat is toch ook angst uit je comfort zone stappen.

mag2

Dag 6 Verwacht wonderen. Fake it untill you make it! Als jij er zelf niet in geloof. Denk maar aan Alice in wonderland. Moet je eerst door een diep gat vallen. Dag 7 Kijk vandaag terug naar de oefeningen van de afgelopen week. Hoe heeft het je laten voelen? herhaal en analyseer de stappen van de hele week. En geloof in liefde aan het begin van dag 1 leerde je je angsten kennen blijf ze erkennen en verander je gedachten think possitive! Wees dankbaar voor wat je hebt. Vergeef je zelf we zijn mensen met allemaal individuele angsten en het is normaal om je illusies te geloven. Maar je kan ook kiezen om het te veranderen en geloof me als je dat doet mirracles will come in to your life. Geniet van je dag vandaag geniet van de liefde en wees dankbaar!

Try it!

Elaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.