Een 40 dagen gids vol wonderen#2

Welkom in week 2  Een nieuw zelf-perceptie!

Love god yourself! In andere woorden hou van je zelf. Als je niet van je zelf houdt kan je heel veel geluk in je leven niet ontvangen.Vaak word  houden van je zelf gezien als kapsones, maar dat hoeft niet. Het maakt je zelfverzekerd, je weet dat je alles aankan. Je laat je niet leiden door angst of natuurlijk het aller belangrijkste door wat mensen van je gaan vinden. Deze week gaan we de focus leggen op het houden van je zelf. Je gaat ook merken dat er iedere week een patroon in zit. Dag 1 is de goal voor de nieuwe week. Dag 2 is het volhouden en uitwerken van je goal. Dag 3 is een reflectie van onze ego of angsten. Dag 4 is dankbaarheid. Dag 5 the f-word forgiveness. Dag 6 verwacht miracles. Dag 7 is een reflectie van de week en de voorbereiding op een nieuwe week. Maar nu eerst week 2, so once again heb je alleen nodig een open mind, heart en je notebook!

Dag 8 Je gaat je zelf onder een vergroot glas leggen. Je gedrag bestuderen. Het is zal niet makkelijk zijn voor sommige kan het pijnlijk zijn, maar het zal je goed laten voelen. Weet je hoe vaak we tegen onaardig tegen onszelf zijn. Hoe vaak zeggen we op een dag dat we niet goed genoeg zijn, dun genoeg, knap genoeg, slim genoeg en door en door! Ik hou er bijvoorbeeld ervan om vaak alles weg te lachen van onzekerheid in plaats van te zeggen wat ik eigenlijk echt vind. Sommige mensen zijn maken misbruiken hun lichaam door middel van seks, eten, drugs en door en door. Ook zijn er mensen die verstrikt zitten in relaties met mensen die ze niet waarderen maar als je de waarde van je zelf niet kent word er misbruik van je gemaakt. Of je het nou realiseert of niet het zijn allemaal voorbeelden van het niet houden van je zelf. Vaak hebben we het ook niet door omdat we deze gedachten naar onszelf toe gecreëerd hebben van kinds af aan. Schrijf in je note book gedurende de dag je hoe vaak en wanneer je onaardig bent tegen je zelf. Bijvoorbeeld: voor mij is het ik wil graag vloggen, maar ik ben bang dat ik niet leuk genoeg ben. Wees eerlijk en neem je tijd je hebt hier de hele dag de tijd voor.

Dag 9 We hebben gister ons gedrag bestudeerd en nu gaan we ons gedrag uitwerken. We hebben gister al opgeschreven hoe onaardig we zijn tegen onszelf? Kijk naar je gedachten die je hebt opgeschreven en beantwoordt dan de volgende vragen: Hoe heb je jezelf klein gehouden? Schrijf je antwoorden op. Dan de volgende vraag: wat is het negatieve verhaal dat je over jezelf gecreëerd heb? Schrijf nu weer je antwoorden op. De volgende vraag is: hoe heb ik mezelf tekort gedaan door al die negatieve gedachten. Schrijf nu nogmaals je antwoorden op. Kijk nu naar wat je hebt opgeschreven en realiseer je hoe je over jezelf denkt en hoe het je geluk in de weg zit. Zelf perceptie; waarneming!

Dag 10 We gaan vandaag je angsten omdraaien en je gedachten over je zelf veranderen. Een reminder waarmee we deze cursus zijn begonnen. Choose love over fear! Pak een spiegel en en kijk naar je zelf en zeg 3 keer hard op tegen je zelf. Ik hou van je! Kijk je zelf in de ogen aan in de spiegel terwijl je dit doet. Je zal merken dat je je heel oncomfortabel voelt. Als je daarmee klaar bent. Pak je pen en papier en schrijf je op dat je alles wat je maar wilt aan kan draai het om wat je gister had op geschreven. Creëer de wereld waar je het wel aan kan. Je kan dit ook doen door middel van mind-mapping. Laat het over aan je pen en je emoties alles is mogelijk.

blogmew3

Dag 11 Brengt ons weer tot dankbaarheid. De focus op de dingen waar je dankbaar voor ben van je zelf. Ga zitten op een rustige plek en adem in en uit, een stukje meditatie.

Adem in: ik ben dankbaar voor …….

Adem uit: ik ben dankbaar voor……….. herhaal dit 6 keer! Of meer als je meer hebt om dankbaar voor te zijn embrace it!

Open je ogen als je klaar bent!

Dag 12 Self-Forgiveness. Je hebt vergiffenis nodig om door te gaan in het leven. Het kan zoveel blokken en in de weg zitten. Pak je notebook en stel je zelf de volgende vragen vandaag: hoe voelde het om je gedrag te bestuderen? Voelde je je opgelucht toen je je angsten en je onaardige gedrag tegenover jezelf te bestuderen? Hoe ga je om met jezelf,  nu je weet wat jezelf blokkeert? Beantwoord deze vragen en je zal merken dat je al heel anders over je zelf denkt. Vergeef je zelf vergeef anderen en focus op wat gaat komen en vooral focus op jezelf. Als je boos bent op anderen en op jezelf straal je negatieve energie uit en blijf je in een negatief cirkel.

blogmew4

Dag 13 Welkom miracles. De kleine dingen die wij de afgelopen 2 weken hebben gedaan waren kleine stappen naar een miracles life! Vandaag beginnen we de dag als een nieuwe ik. Rebirth new you. Probeer zo de dag door te komen als een gelijke van een ander, iemand die alles aan kan fearless. Als je merkt dat je ego je weer naar beneden probeert te trekken in het negatieve maak post-its waar je reminders op zet to love god yourself!

Dag 14 Reflex van de afgelopen week en de voorbereiding op week 3. Misschien snap je er niks van of zit je vast of vind je het zweverig. Maar ik kan voor mezelf spreken. Ik voel me er wel iets zelfverzekerder en ik doe dit met een open mind en hart. Baat het niet schaad het niet. En het is een kwestie van volhouden ook het we zijn nu op dag 14 van 42 dagen. Voor vandaag reflecteren we de week. Let goed op je angst die zal er nu op slinkse manier proberen in te sluipen maar denk aan je post-its. A positive mind en love god yourself! Voor volgende week

gaan we verder met de body. Je kan als voorbereiding beginnen met nadenken hoe je je lichaam behandeld.

Tot volgende week!

Elaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.