Citytrip: Dublin

Rugtas ingepakt voor 3 dagen Citytrip Dublin. De hoofdstad van Ierland. Een heerlijke stad om even weg te zijn, en makkelijk in een paar dagen door te slenteren. De vliegtickets naar Dublin zijn over het algemeen niet zo duur! Je hebt daarnaast heel veel keus in het stadscentrum om te verbljven. Voor een ieder iets wilds. Shoppen, pubs en een beetje cultuur. Een stad waar je heerlijk relax kan wandelen en je komt vanzelf de leukste plekken tegen! Dit zijn onze Tips!

Verblijf The Mayson Dublin

We hebben een heerlijk verblijf gehad in hotel The Mayson Dublin. Een prachtig nieuw Boutique hotel met vriendelijk personeel een zwembad en een Gym. Een rooftopbar met een prachtig uitzicht op de Rivier. Het enige nadeel is dat het 20 minituten lopen is van het uitgaansgebied rond de Temple Bar.

Dublin Bezienswaardigheden

1. Trinity College Book of Kells

Al bezoek je niks en ben je er puur alleen om te wandelen. Zou ik je toch aanraden om toch even bezoekje te brengen aan het Trinity College! De universiteit van Dublin bestaat al vanaf 1592. Daar bevindt zich een eeuwen oude Libary met het wereldberoemde Book of Kells. Het boek is rond 800 geschreven door de Keltische Monniken. Je mag in de ruimte van het boek geen foto’s maken. Het boek bevat de vier evangelien van het Nieuwe testament in het Latijn. Daarna kom je in de Old Libary en die is adembenenmend. Het is net als of je in een episode of Game of thrones of Harry Potter bent. echt een prachtige ervaring. Een kaartje kost 16 euro en kan je alleen online kopen.

2. Temple Bar District

Het uitgaansgebied van Dublin is in het Temple Bar District. Het leidseplein van Dublin is de Temole Bar street. Een heel toeristich plekje van Dublin. Het is er heel erg druk en hou er rekenining mee dat je lang in de rij staat voor een drankje in de Temple Bar. Lukt het niet? In de Temple Bar street zelf en er om heen heb je heel veel leuk pubs met live muziek op straat en in de pubs geniet ervan!

3. Buskers on the Ball – Temple Bar

Is een echte aanrader ze hebben er live- muziek en heerlijke cocktails.

4. Drink een GUINNESS

Een echte Dublinner staat op met bier en gaat naar bed met bier! Ik heb ook geleerd dat de deuren van de huizen een vrolijke en verschillende kleuren hebben, zodat de mannen hun voordeur makkelijker konden vinden na de Pub. Het wereldberoemde Guinnes bier komt dus hier vandaan. Het is niet mijn favoriete drankje maar met een beetje sprite gaat het wel.

5. Shoppen bij O’Connell Street en Graften street en Stephen’s Green Shopping Centre

In Dublin kan je heerlijk shoppen je hebt hele leuke zijstraatjes. De etalages zijn prachtig rond de feestdagen vooral bij Circus. Je kan er heerlijk shoppen.

Wij gaan zeker nog een keer terug naar Dublin. Alle tips van jullie zijn ook welkom. Het is een heerlijke relaxte stad met hele vriendelijke Dublinners. Voor meer gezellige citytrips kijk hier!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.