TRAVELTIP: ARUBA

A B C, HOLIDAYSSS 1 2 3, LET’S GO TO ARUBA! Aruba behoort tot de ABC- eilanden van de Kleine Antillen. Dit heerlijk Idylische klein eiland gelegen in de Caribbean aan de kant van Zuid- Amerika heeft zijn eigen charmes. Heerlijke warme zon, witte strande, aqua caribbean zeebries en nog meer tips wat Aruba “One Happy Island” maakt?

Eagle Beach

Eagle Beach vind ik zelf het mooiste strand van Aruba. Het ligt naast Palm Beach. Eagle Beach heeft prachtige sunsets en het water is hier heerlijk kalm en rustig. Je vind daar ook de Watapana boom. Deze boom groeit alleen hier op Aruba en wijst naar het zuidwesten. Het is een bekende en meest gefotografeerde boom. Je kan op Eagle Beach ook met schilpadden zwemmen.

Palm Beach

Naast Eagle Beach ligt Palm Beach. Het is heel druk en het is een boulevard van grote hoge moderne hotel ketens en in de Avond het uitgaans gebied van Aruba. Je kan er leuke water aktiviteiten doen zoals snorkelen, Jetski, boottochten en natuurlijk prachtige sunsets en heerlijke strandtenten om te chillen. Moombo beach Bar kan je heerlijk genieten van live muziek een pizza erbij een cocktail en genieten.

Aruba Aloe Museum

Bezoek gratis het Aruba Aloe museum en leer van alles over deze magische plant. Neem een rondleiding en een kijkje.

Baby Beach

Baby Beach wel bekend als een van de mooiste stranden van Aruba. Het water is zo helder en fantastich om te snorkelen en ook heb je van die kleine rustige baaien er om heen. Het is er echt adembenemend.

Oranjestad

Ga heerlijke ontbijten of lunchen bij Dushi. Ze hebben een gezellige en prachtige tuin en het personeel is echt heel lief.

Shoppen en wandelen door deze heerlijke gekleurde stad, de Tram en bezoek het Aruba museum.

ATV HUREN

Voor het echte eiland gevoel is het wel leuk om een dagje een ATV te huren en cruise lekker het eiland door . Je kan er voor kiezen met of zonder reisgids. Wij kozen voor alleen rijden zo kan je op je eigen tempo het eiland verkennen het is een klein eiland . Je kan binnen 6 uurtjes het hele eiland rond.

De Zeerover

Dat moet je echt niet missen. Je staat wel in de rij but it’s worth the wait! De vis word gewogen en daarna gebakken. Je eet er de vangst van de dag. De Ambiance, het eten en de sunsets een echte aanrader.

Where to stay

Wij hebben vlakbij Eagle Beach en Palm Beach een airbnb gehuurd bij Serui Boegoeroei. De eigenaar Edgar Werleman is echt heel aardig veel tips en je kan er vlakbij een auto huren.

Het Renaissence hotel in Oranje stad is ook een aanrader met kids slaap je in de ocean vieuw en anders in het adult part met infinity pool en toegang tot flamingo beach.

Flamingo Beach

Je kent ze wel die instagram kiekjes met flamingo’s op Aruba. Dat is op Flamingo island een prive eiland van het het Renaissence Hotel. Hoe kom je er? Je komt er alleen als je een gast bent van het hotel. Dan heb je gratis toegang tot het eiland. Verblijf je er niet dan kan je via het hotel een dagticket kopen, die is meestal volgeboekt tot 2024 of je kan bij het hotel om 0600 uur in de ochtend in de rij staan voor 1 van de 20 tickets voor een dag een dag ticket kost 130 per persoon ongeveer inclusief bootticket en bbq en lunch. Is het de moeite waard?

Overall is Aruba een aanrader. Veilige stad. Je hebt wel een auto nodig die kan je makkelijk huren. Het eiland is duidelijk voor Amerikaanse toeristen en die zie je ook heel veel. Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere eilanden lees dan hier ook onze blog over Sint Maarten.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.