gevulde spooky paprika!

Ejvworld’s gevulde spooky paprika!

Als het weer afkoelt, kun je er altijd op rekenen dat mijn keuken aan het opwarmen is. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar herfst- en wintersmaken zijn enkele van mijn absolute favorieten. Een van mijn favoriete recepten dit seizoen zijn gevulde paprika’s. Ze zijn niet alleen vrij eenvoudig te maken en heerlijk! Ik heb dit recept een paar keer gemaakt, maar het is altijd veel leuker rond de feestdagen, omdat je er een feestelijke draai aan kunt geven. Ik stel jullie nu voor aan gevulde spooky paprika!

Als je op zoek bent naar een beetje pompoensnijden, dan zijn deze paprika’s iets voor jou. Ik moet toegeven dat ze veel gemakkelijker te snijden zijn dan de geliefde pompenen en ze zijn net zo schattig geworden. De volgende keer dat je probeert gevulde paprika’s te maken, moedig ik je aan om je groenten een spookachtige glimlach te geven. Blijf scrollen om te zien hoe ik mijn gevulde spooky paprika’s heb gemaakt…

gevulde spooky paprika!
gevulde spooky paprika!

Ingrediënten:

6 paprika’s
gehakt
1 grote ui
1 kop gehalveerde cherrytomaatjes/eventueel kidney bonen naar smaak!
1 kop rijst
2 eetlepels boter (of olijfolie)
zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven tot 200 graden.
  2. kook de rijst met water.
  3. Hak de ui fijn en doe deze samen met de boter in een pan en bak op middelhoog vuur tot de ui bruin begint te worden Voeg de gehakt erbij tot die rui is geworden.
  4. Snijd, terwijl de uien en de gehakt bakken, een kopje cherrytomaatjes in tweeën. Laat eventueel de kidneybonen uitlekken.
  5. Zodra de uienen gehakt een beetje gaar zijn voeg je als laatste de tomaten eneventueel kidneybonen erdoor heen roeren voor ongeveer 2 minuten en op laag vuur laten verder garen.
  6. vergeet niet op smaak te brengen met kruiden of zout en peper!
  7. Snijd de bovenkant van je paprika’s en verwijder alle zaadjes. Knip een schattig of eng gezicht uit, net zoals je zou doen op een Jack-o-Lantern!

Ejvworld’s gevulde spooky paprika!

Dit geeft een geheel nieuwe betekenis aan spelen met je eten. Ik hoop dat je net zo geniet van deze gevulde paprika’s als ik!

Ga je deze gevulde spooky paprika Jack-o-Lanterns ook maken?

Laat het me weten als je dat doet in de comments!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.